KINO POD ZVIJEZDAMA I PREDSTAVLJANJE NOVOG VELIKOG SILVER ROLLO PLATNA

146

Kino Marof, kino s dugogodišnjom tradicijom te svojevremeno kao jedini oblik edukacije i zabave ovog oblika, u prosincu 2017. g. ponovno je otvorilo svoja vrata i to zahvaljujući sredstvima Ministarstva kulture u iznosu od 300.000kn, sredstvima iz proračuna grada Novog Marofa u iznosu od 60.000kn te vlastitim sredstvima u iznosu od 15.000kn. U tih 7 mjeseci kroz Kino Marof prošlo je 3075 osoba, od kojih najviše djece, budući da su prvotno filmovi birani kako bi dječji program bio zadovoljen.

Posjetitelji su do sada u Kinu Marof mogli vidjeti  12 animiranih filmova, 7 SF filmova, 3 komedije, 7 drama, 1 horor film te 2 dječja filma, a Kino Marof sudjelovalo je u dvije manifestacije kao član Kino mreže, a to su Dani smijeha čehoslovačke komedije u svibnju te Animafest u sklopu Dana grada u lipnju.
Važan čimbenik je što je cijena kino ulaznica u Kinu Marof 20,00 kuna i kao takvi slovimo za najjeftinije Kino u bližoj i daljnjoj okolici, a od danas se možemo pohvaliti da ćemo biti i najmoderniji.

Ponovno zahvaljujući sredstvima Ministarstva kulture koje je ovaj puta dodijelilo 100.000kn, sredstvima iz proračuna grada Novog Marofa u iznosu od 40.000kn te našim vlastitim sredstvima u iznosu od 18.000kn, u subotu 16.6.2018. predstavili smo novo veliko srebrno kino platno kako bi doživljaj gledanja i slušanja filma u Kinu Marof doista bio jedinstven.
Stoga ovim putem prije svega zahvaljujemo Ministarstvu kulture koje je za potrebe obavljanja djelatnosti u Kinu Marof do sada dodijelilo 400.000kn, gradu Novom Marofu i gradonačelniku g. Siniši Jenkaču te pročelniku za financije g. Branku Gečeku  koji su izdvojili 100.000kn, a i našem dobrom poslovanju i djelovanju jer smo iz vlastitih sredstava uspjeli izdvojiti 33.000kn.

Cijeli vikend 15.-17.6.2018. bio je posvećen projekcijama, tako smo u petak imali projekciju pod zvijezdama,na otvorenom – gornja terasa Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“ , a u subotu 16.6.2018. i u nedjelju 17.6.2018. 3 projekcije na novom srebrnom rollo platnu. U ta tri dana posjetilo nas je 216 gledatelja.

Dobrim radom nastavit ćemo i dalje premda bih voljela istaknuti kako je kino djelatnost samo jedna u nizu aktivnosti i djelatnosti Pučkog otvorenog učilišta Novi Marof koju provodimo samostalno i u suradnji s ostalim gradskim ustanovama te je katkada izuzetno teško u sve ugurati i projekcije filmova budući da nas radi samo 5. Unatoč tomu smatram da smo jedan odličan tim te ovim putem pohvaljujem i zahvaljujem g. Vladi Milaku, gđi Mirjani Sabolić i od nedavno gđi Mirjani Pisačić što strpljivo s voljom i osmijehom predano obavljaju sve svoje zadaće.

Za kraj u svoje osobno ime zahvaljujem  g. Dragi Prahinu, njegovim djelatnicima g. Tomislavu i g. Draganu jer zahvaljujući njihovim znanjima danas Kino Marof ima ovakvu sliku i ovakav zvuk – jedinstven doživljaj kina. U KINU JE LJEPŠE, U KINU MAROF NAJLJEPŠE.

„Film je snažno sredstvo kada je u pitanju njegov utjecaj na mase, osobito na mlađu populaciju jer oblikuje ponašanje, nameće ideje, uzrokuje određene emocije i, što je najvažnije, daje privid stvarnoga svijeta.  Filmovi i filmski likovi prenose pozitivne poruke i ideje te se djeca i mladi poistovjećuju s filmskim likovima, a odrasli uče na njihovim pogreškama, stoga je od izuzetne važnosti razvijati medijsku pismenost, kulturu i odgoj.“

Ivana Kušek, ravnateljica POU Novi Marof

Podijeli objavu