Poljoprivreda

poljoprivreda

 

INSTITUCIJE

 • Grad Novi Marof
  Upravni odjel za financije, gospodarstvo i društvene djelatnosti
  Branko Geček, dipl.oec. – pročelnik
  Trg hrvatske državnosti 1, Novi Marof
  tel. 042/205-353
 • Varaždinska županija
  Upravni odjel za poljoprivredu i zaštitu okoliša
  Dragutin Vincek, dipl.ing.agr. – pročelnik
  Franjevački trg 7, Varaždin
  tel. 042/390-580
 • Agencija za razvoj Varaždinske županije (AZRA d.o.o.)
  Agencija za razvoj Varaždinske župnije, AZRA d.o.o., županijska je tvrtka kojoj je zadatak da bude glavni promotor i nositelj perspektivnih projekata kako bi se omogućilo stvaranje mehanizama za upravljanje razvojem. AZRA je jedna od najuspješnijih agencija u pripremi projekata za sredstva iz pretpristupnih fondova Europske Unije.
  Aktivnosti: edukacija, strateško planiranje, promocija Županije, Regionalni operativni program, priprema projekata, implementacija projekata i pomoć općinama i gradovima.
 • Ministarstvo poljoprivrede
  Potpore
  Projekti i pretpristupni fondovi
 • Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju
  Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju osnovana je kao javna ustanova radi operativne provedbe mjera tržišne i strukturne potpore u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Agencija je institucija zadužena za provedbu EU izravnih plaćanja, mjera Zajedničke organizacije tržišta, intervencija na tržištu, poticanje prodaje i potrošnje, uravnoteženje prodaje, trgovinske mjere i mjere ruralnog razvoja te SAPARD/IPARD programe i ostale pretpristupne programe u suradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.
 • Regionalni ured za Varaždinsku županiju
  Kristina Kolak – voditeljica ureda
  Augusta Cesarca 2, Varaždin
  tel. 042/300-755
 • Savjetodavna služba (PSS)
  Hrvatski zavod za poljoprivredno savjetodavnu službu je institucija za pružanje usluga besplatnog savjetovanja obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima s ciljem povećanja proizvodno-ekonomske učinkovitosti poljoprivrede i oporavka, razvoja i očuvanja svih vrijednosti ruralnih područja. Osnovni zadaci ovog Zavoda su davanje tehnoloških preporuka, uputa i praktičnih primjera za demonstraciju novih tehnologija i novih metoda upravljanja, te proučavanje dostupnog znanja i vještina potrebnih za razvoj poljoprivredne proizvodnje.
  Savjeti
  Preporuke
  Adresar poljoprivrednih savjetnika u Varaždinskoj županiji
 • Regionalni ured za Varaždinsku županiju
  Zita Ciler, dipl.ing.agr. – voditeljica ureda
  Matije Gupca 6, Ludbreg
  tel. 042/810-454
  mob. 091/4882-972
 • Hrvatska poljoprivredna agencija (HPA)
  Regionalni ured za Varaždinsku županiju
  Rosana Bregović, ing. – predstojnica
  Zagrebačka 15, Varaždin
  tel. 042/212-050
  fax. 042/201-060
 • Tržišni informacijski sustav u poljoprivredi
  Tržišni informacijski sustav u poljoprivredi je sustav centraliziranog, redovitog prikupljanja i obrade podataka o tržištu poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, te raspodjele dobivenih, relevantnih, tržnih obavijesti tržnim sudionicima.


  UDRUGE

 • Udruga za poticanje razvoja poduzetništva u poljoprivredi “Poduzetno selo” Novi Marof
  Novi Marof, Trg hrvatske državnosti 1
  Kruno Antolić – predsjednik
  mob. 098/699-204
  Snježana Mikulčić – tajnica
  Zadaci udruge su aktivna suradnja s Gradom Novim Marofom u kreiranju poljoprivredne politike i mjera poticanja razvoja poljoprivrede na području Grada Novog Marofa, informacijska i tehnička pomoć članovima udruge, promidžba poljoprivrednih proizvoda proizvedenih na području Grada Novog Marofa, posjete i sudjelovanja na važnim poljoprivrednim sajmovima i izložbama, edukacijska putovanja, organizacija programa “rad na računalu” za osposobljavanje poljoprivrednika i edukacijsko informacijska predavanja o novim tehnologijama u poljoprivredi.
 • Udruga vinogradara i voćara “Pinta” Novi Marof
  Novi Marof, Varaždinska 7
  Dragutin Košćak – predsjednik
  mob. 099/602-1084
  Antun Zrinjski – tajnik
  Glavni ciljevi udruge su stručna edukacija svojih članova oko uzgoja i zaštite vinograda i voćnjaka, unapređivanje tehnologije proizvodnje vina te podizanje kulture vina u najširem smislu.
  Organizacijom brojnih stručnih predavanja i seminara na kojima su predavači bili naši vrhunski stručnjaci (sveučilišni profesori, zaštitari, enolozi, tehnolozi, stručnjaci Hrvatskog zavoda za poljoprivredno savjetodavnu službu, vinogradari i voćari – praktičari itd.),stručnih ekskurzija, te osmišljenih nastupa na mnogobrojnim manifestacijama i izložbama vina, Udruga je dala veliki doprinos razvoju suvremenog vinogradarenja i podrumarenja na području Grada Novog Marofa.
  Udruga prigodnim tradicionalnim ceremonijalima i druženjem svake godine organizira obilježavanje blagdana Sv. Martina organizacijom «Martinjskog bala» sa bogatom tombolom, te Sv. Vinka organizacijom druženja na otvorenom – u vinogradima. Prilikom obilježavanja blagdana Sv. Lovre – Lovrećevo, udruga postavlja klopoce po vinorodnim položajima širom Grada Novog Marofa.